Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Δελτίο Τύπου της Αριστερής Ενότητας για τον προκλήτικο αποκλεισμό των σχολών του κέντρου απο την Αστυνομία

Αθήνα, 13 Νοέμβρη 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από σήμερα το πρωί, το Παιδαγωγικό, το Πάντειο Πανεπιστήμιο (στις οποίες ήταν προγραμματισμένες Γενικές Συνελεύσεις των Φοιτητικών Συλλόγων), η ΑΣΟΕΕ και η Νομική Σχολή, 4 μέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου, έχουν βάλει ουσιαστικά λουκέτο ενώ βρίσκονται και σε αστυνομικό κλοιό, με εντολή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Ελευθέριου Οικονόμου και του πολιτικού προϊσταμένου του, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Με το πρόσχημα της αποτροπής επεισοδίων, το ΠΑΣΟΚ, προχωρά σε μια «δικτατορικής έμπνευσης» κίνηση και υπενθυμίζει πως είναι εδώ για να συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή, αντινεολαιίστικη, κατασταλτική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά με άλλο χρώμα. Ίσως αυτό να εννοεί με την «πράσινη ανάπτυξη». Ανάπτυξη δυνάμεων των ΜΑΤ και κατοχή του κέντρου της πρωτεύουσας, 36χρόνια μετά την εξέγερση του λαού και της νεολαίας για ψωμί, παιδεία, ελευθερία.


Το δόγμα της «προληπτικής καταστολής», η ταύτιση των αγώνων με «επεισόδια» και η προσχηματική αναφορά στην εγκληματικότητα, προσπαθεί να καταργήσει το άσυλο και αποτελεί την μοναδική διέξοδο για μια κυβέρνηση που θρέφει τη βία της εργοδοσίας, των τραπεζών, των βιομηχάνων, του αστυνομικού κράτους. Το ΠΑΣΟΚ φιλοδοξεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την πρωτοφανή επίθεση που εξαπολύει στους εργαζόμενους και στις εργαζόμενες με δεκάδες χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων και stagers, από το ξεπούλημα του λιμανιού .


Όχι στην κατάληψη των σχολών από την κυβέρνηση και την αστυνομία.


Έξω η αστυνομία από τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.


Οι αγώνες του λαού και της νεολαίας είναι δίκαιοι – η τρομοκρατία δε θα περάσει!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου