Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Το αυγό του φιδιού (φασισμός, ρατσισμός) δεν έχει θέση στη γειτονιά μας!

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Σεβαστοπούλου 30 & Ζαλίκη, Τηλ/Fax 210 69 23 591,

Εmail: anoampelokipi@gmail.com

1003/ Ιανουάριος 2010


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α


Το αυγό του φιδιού (φασισμός, ρατσισμός) δεν έχει θέση στη γειτονιά μας



Το Δ.Σ. του συλλόγου μας ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε ψήφισε:


ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την προκλητική εισβολή ομάδας φασιστοειδών στην αίθουσα του συλλόγου μας, την Κυριακή 10/1/2010, η οποία είχε παραχωρηθεί (με απόφαση του Δ.Σ. μας) για δημόσια-ανοιχτή εκδήλωση στην αντιρατσιστική κίνηση «Απελάστε τον ρατσισμό».

Οι εισβολείς καλύπτοντας τα πρόσωπά τους με μάσκες πέταξαν τρικάκια ρατσιστικού περιεχομένου, έβρισαν τους παρευρισκόμενους (Έλληνες και μετανάστες), ρύπαναν με σπρέι τους τοίχους της αίθουσας και έγραψαν το ρατσιστικό σύνθημα «έξω οι ξένοι» στο μανδρότοιχο της γειτονικής κατοικίας.

Όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση της κίνησης «Απελάστε τον ρατσισμό» του 7ου Δ. Δ/τος, εντυπωσιακή ήταν και η στάση της αστυνομίας που ενώ ήλθε νωρίς στον χώρο της εκδήλωσης (δηλώνοντας ότι ήταν εκεί για την «προστασία» των παρευρισκομένων στην εκδήλωση) αργότερα στη διάρκεια της εισβολής των φασιστοειδών ήταν απούσα, «δρώντας» στη πράξη ως κάλυψή τους.

Αν οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση δεν ήταν ψύχραιμοι πιθανόν να υπήρχε συμπλοκή με τραγικές συνέπειες.

Ας σημειωθεί ότι την ενέργειά τους, την βιντεοσκόπησαν και την πρόβαλλαν «ως μεγάλο κατόρθωμα» στο διαδίκτυο.

Η επίθεση στην αίθουσά μας είναι μια πρωτοφανής στη γειτονιά μας αντιδημοκρατική πράξη, που προσβάλλει το άσυλο του συλλόγου και κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Η επίθεση αυτή εντάσσεται σε μια σειρά ρατσιστικών επιθέσεων (Ν. Κόσμος, Αγ. Παντελεήμονας κ.α.) στην προσπάθεια καλλιέργειας αντιρατσιστικού κλίματος ενόψει και του νομοσχεδίου για τα δικαιώματα των μεταναστών.

Στους Άνω Αμπελοκήπους Έλληνες και μετανάστες ζουν αρμονικά τόσο σε κοινωνικό-εργασιακό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο (μετανάστες συμμετέχουν σε πολιτιστικά τμήματα του συλλόγου μας, στις εκδηλώσεις μας στο πάρκο ΚΑΠΑΨ, στο ανοιχτό θεατράκι κ.λπ.) ενώ στα σχολεία της περιοχής μας τα ελληνόπουλα μαθαίνουν γράμματα μαζί με μεγάλο αριθμό παιδιών μεταναστών, αναπτύσσοντας φιλίες, παίζοντας στις ίδιες παιδικές χαρές κ.λπ.

Εκτός από ανθρώπινο δικαίωμα είναι και ζήτημα πολιτισμού το να ζουν και να εργάζονται με αξιοπρέπεια οι μετανάστες. Διαφορετικά εκκολάπτεται το «αυγό του φιδιού»: ο ρατσισμός και ο φασισμός.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους κατοίκους της περιοχής μας, κάθε δημοκρατικό πολίτη να αποκρούσουν στην πράξη τον ρατσισμό, συμμετέχοντας στις αντιρατσιστικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται από μαζικούς φορείς της περιοχής μας (πολιτιστικούς, αθλητικούς συλλόγους, σωματεία εργαζομένων στην εκπαίδευση, στην υγεία, συλλόγους γονέων σχολείων, αντιρατσιστικές κινήσεις κ.λπ.).

ΚΑΛΟΥΜΕ τα πολιτικά κόμματα και οργανώσεις της περιοχής μας να καταδικάσουν την φασιστική επίθεση στα γραφεία του συλλόγου μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας να συντονίσουν τις ενέργειές τους ώστε να εκδηλωθεί η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους μετανάστες και να μην περάσει η ρατσιστική τρομοκρατία.

«Όταν ήλθαν (οι ναζί) να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν ήλθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει» (Μπέρτολτ Μπρεχτ)


Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ


Κοινοποίηση:

  1. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

  2. Γενική Αστυνομική Δ/νση Αθηνών

  3. Α/Τ Αμπελοκήπων

  4. Μ.Μ.Ε.

  5. Κόμματα και Πολιτ. Οργανώσεις

  6. Φορείς της περιοχής μας

  7. Δήμο Αθηναίων και Δημοτ. Παρατάξεις

  8. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

  9. Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

  10. Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών


Ο Σύλλογός μας μαζί με άλλους φορείς

διοργανώνει Ανοιχτή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας

Για Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010 ώρα 12 μεσημέρι

στην πλατεία «Μετρό Πανόρμου»


Για το ΔΣ


Ο Πρόεδρος                                                                                                      Ο Γραμματέας


Μ. Ζωίδης                                                                                                          Δ. Κλεφτοδήμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου