Τρίτη 24 Μαρτίου 2009


ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΔΑΠ!!!


Στο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε την Παρασκευή 20/3, η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ κατέβασε ένα ψήφισμα για την καταδίκη της επίθεσης που έγινε στο στέκι μεταναστών στα Εξάρχεια με χειροβομβίδα αμυντικού τύπου απο εντεταλμένους δολοφόνους του παρακράτους.

Η ΔΑΠ ΠΑ.ΠΕΙ αρνήθηκε να επικυρώσει το ψήφισμα με την δικαιολογία...οτι στο στέκι μεταναστών συχνάζουν ομοφυλόφιλοι.

Επίσης στο ίδιο Δ.Σ. αρνήθηκε να καλέσει σε Γενική Συνέλευση στις 1/4 αφού η απεργία που καλούν τα συνδικάτα στις 2/4, την ώρα που περικόπτονται μισθοί και συντάξεις, δεν αποτελεί θέμα που πρέπει να απασχολεί τους φοιτητές.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, δεν είναι μια απολιτίκ παράταξη, καθώς υποστηρίζει με τον πιο προκλητικό και διεστραμμένο τρόπο την κυβέρνηση των δολοφόνων, της λιτότητας, της μίζας και της διαφθοράς... :

· Με το ίδιο σκεπτικό καταδίκασε την εξέγερση του Δεκέμβρη, μαζί με την ΠΑΣΠ και την ΠΚΣ.

· Για τον ίδιο λόγο ψήφισε τον εσωτερικό κανονισμό, καθώς και την εφαρμογή του νόμου, για τις λίστες συγγραμμάτων και τις πιστωτικές μονάδες, μαζί με την ΠΑΣΠ.

· Για τον ίδιο σκοπό προετοιμάζει, μαζί με την κυβέρνηση και την συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, το έδαφος για την κατάργηση και του Πανεπιστημιακού ασύλου.

Η διαφθορά και οι πελατιακές σχέσεις στο πανεπιστήμιο έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο απο τις δυο μεγάλες παρατάξεις (ΔΑΠ-ΠΑΣΠ).Είναι μόνιμο φαινόμενο στις εξεταστικές τα μεγαλοστελέχη της ΔΑΠ να περνάνε τα μαθήματα, λόγω της διαπλοκής τους με τους καθηγητές.Εξάλλου είναι οι μόνοι που έχουν εξασφαλισμένη εργασία είτε σε κάποιο υπουργείο, είτε σε κάποιο κομματικό γραφείο, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους φοιτητές....Η κατάσταση, ειδικά στο ΠΑ.ΠΕΙ. έχει φτάσει στο απροχώρητο...

Η μοναδική ελπίδα να μετατοπιστεί η κατάσταση προς τη μεριά και το συλλογικό συμφέρον των φοιτητών, είναι η κινηματική ριζοσπαστική αριστερά, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΕΑΑΚ(που αν ήταν ενωτική θα μπορούσε να είναι και αποτελεσματική) να δώσει από κοινού κάθε επόμενη μάχη, ακόμα και αυτή των φοιτητικών εκλογών με στόχο:ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΔΑΠ .

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΧΗΜΑΤΑ- ΔΙΚΤΥΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου